Celtic Christmas - en julkonsert med West of Eden

West of Eden bjuder traditionsenligt in till keltiskt julfirande på Palladium i Malmö.

Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när Christmas Carols, medeltida hymner och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert.

West of Eden är ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. De har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget folkmusikaliskt sound. På meritlistan står samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band och Alison Krauss & Union Station samt turnéer till bl.a. i England, Irland och ända bort till Kina.

Bandet har släppt 12 album varav förra årets ”irländska” tolkningar av Evert Taubes låtskatt rönte stor uppmärksamhet. Deras inspelningar av Celtic Christmas-konserterna har hyllats storts i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”. I år är West of Eden dessutom aktuella med sin nya julskiva ”Next Stop Christmas”.

Välkommen till keltiskt julfirande på Palladium!

 

West of Eden är:
Lars Broman, fiol
Martin Holmlund, bas
Ola Karlevo, trummor, bodhrán
Jenny Schaub, sång, dragspel, tin whistle
Martin Schaub, sång, akustisk gitarr, piano
Henning Sernhede, elgitarr, akustisk gitarr, banjo

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.