Arte Vokalensemble och Lukas – Lunds Kammarsolister

Lund Choral Festival 18–24 oktober

I anslutning till Odeums panelsamtal om helig minimalism i musiken ger Arte Vokalensemble och Lunds Kammarsolister en gemensam konsert där de framför Arvo Pärts Berliner Messe och John Taveners Song for Athene.

LuKaS – Lunds Kammarsolister
Lunds Kammarsolister har sedan starten 2016 blivit en välkänd samlingspunkt för flera av Skånes främsta stråkmusiker. Den fristående ensemblen skapades och drivs till stor del av musikerna själva och har med ledorden öppenhet, nyfikenhet och kvalitet framträtt i olika kammarmusikaliska konstellationer, både i egna konsertproduktioner och vid ett flertal andra konsertserier och festivaler i södra Sverige och Danmark. Deras konsertinspelningar med bl a violinisten Johan Dalene har också fått internationell uppmärksamhet och gjort LuKaS till en högaktuell ensemble även för en större publik.

Konsertinstallationen Nattljus 2019 är kammarsolisternas hittills mest ambitiösa produktion, då Lunds Domkyrka fylldes av musik och ljusdesign med anknytning till tonsättaren Benjamin Staerns nyskrivna verk Meditation för orgel och stråkar.

Arte Vokalensemble
Arte Vokalensemble är en professionell vokalensemble i Lund med inriktningen sakral västerländsk konstmusik. Kören består av tolv sångare som vill bidra till det redan rika körlivet med all sin erfarenhet och kompetens.

Dirigent Magnus Fryklund
Magnus Fryklund är utbildad pianist och orkesterdirigent vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Danmark. 2017-2018 var han husdirigent på Malmö Opera, 2017-2019 bar han titeln Young Conductor in Residence hos Helsingborgs Symfoniorkester och 2019-2021 var han Artiste en résidence vid Opera National de Montpellier med över 50 konserter och föreställningar däribland operor som Barberaren i Sevilla 2020 och Askungen 2021, sakrala verk som Mozarts requiem samt symfoni- och kammarkonserter.

PROGRAM:

John Tavener (1944–2013)
Song for Athene (för kör)

Arvo Pärt (1935–)
Berliner Messe

John Tavener (1944–2013)
Song for Athene (för stråkorkester)
(Anders Hjortvall, soloviolin)

Medverkande
Arte VokalensembleLuKaS – Lunds Kammarsolister
Magnus Fryklund, dirigent

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.