Äntligen konserter

Vi gör om succén och bjuder åter igen in till "snabb-konserter" på ett Corona-säkert sätt. Konserterna är vardera ca 20 min långa och vi har max åtta personer i publiken vid varje konsert. Torsdagen 15/4 och fredagen 16/4 på Nygatan 6 i Växjö, bokning av biljetter krävs.

Observera: Alla konserter är fulltecknade. Det var högt tryck på biljetterna och alla inkomna mail har behandlats i strikt turordning.

Tillsammans med sin konstnärlige ledare Benjamin Schmid fortsätter Musica Vitae att framföra den klassiska musikens allra mest älskade stycken. Det kommer framföras musik av Tjajkovskij som väl mest är känd för sin fantastiska balettmusik i verk som Nötknäpparen och Svansjön och för sina dramatiska symfonier. Men han skrev också mängder av annan musik och den romantiska Serenad för stråkar ansåg han själv vara något av det bästa han komponerat.

Vi kommer också få höra en annan av musikhistoriens största mästare, Felix Mendelssohn, men lite mer okända verk. Mendelssohn var ett av musikhistoriens främsta underbarn. Han skrev sin dubbelkonsert endast fjorton år gammal, för att framföras av honom själv och hans fiollärare Eduard Ritz, som Felix även tillägnade konserten.

I Mendelssohns konsert har vi glädjen att få lyssna till när Benjamin Schmid musicerar tillsammans med sin hustru, den flerfaldigt prisbelönade pianisten Ariane Haering. Haering ar utbildad i Schweiz och i USA och hon har uppträtt tillsammans med många världsberömda musiker och ensembler, såsom klarinettisten Martin Fröst och violinisten Patricia Kopatchinskaja. Tillsammans med Benjamin Schmid har hon också gjort mängder av turnéer över flera av världens kontinenter och paret har även framträtt tillsammans i många ansedda konserthus och på flera stora musikfestivaler.

Medverkande

Musica Vitae

Benjamin Schmid – violin, konstnärlig ledning

Ariane Haering – piano

Musik ur

Pjotr Tjajkovskij – Serenad för stråkar

Felix Mendelssohn – Konsert för piano, violin och stråkorkester i d-moll, MWV O4

Konserter

Torsdag 15/4

Konsert nr 1, kl. 15.00
Konsert nr 2. kl. 16.00
Konsert nr 3, kl. 17.00
Konsert nr 4, kl. 18.00

Fredag 16/4

Konsert nr 1, kl. 12.00
Konsert nr 2. kl. 13.00
Konsert nr 3, kl. 14.00
Konsert nr 4, kl. 15.00

Biljetter/anmälan

Observera: Alla konserter är fulltecknade. Det var högt tryck på biljetterna och alla inkomna mail har behandlats i strikt turordning.

Konserterna är gratis men du måste anmäla dig via mejl för den konsert du vill gå på. Vi tar in max åtta personer per konsert och biljetterna släpps måndag 12 april klockan 09.00. Vi behandlar alltså endast anmälningar som inkommer efter detta datum och klockslag.

Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till katrin.johansson@musicavitae.com. I mejlet anger du vilken dag och vilken konsert du önskar gå på (exempelvis: fredag 16/4 klockan 14.00), ditt för- och efternamn samt önskat antal biljetter. Först till kvarn gäller och du får ett bekräftelsemejl tillbaka om du fått biljett eller inte. Observera att det endast är möjligt att boka biljetter till en av konserterna, det går bra att lämna rangordnade önskemål om vilken tid man vill gå.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.