Jazz

Musik i Syd finns med som samarbetspartner i många sammanhang på den sydsvenska jazzscenen – en jazzscen som är levande och består av många aktiva musiker, jazzklubbar, jazzfestivaler och andra arrangörer. Vi jobbar med musiker, arrangörer och har också utbyte med utlandet.

Jazzproducent

Mats Holtne
0709-20 58 85 • mats.holtne@musikisyd.se

Jazzklubbar och Jazzarrangörer

Vi har ett rikt jazzmusikliv med flera aktiva klubbar och arrangörer. Musik i Syd har dessutom en ambition att medverka till att jazzmusik kan upplevas i andra miljöer än de traditionella – som exempelvis konserthus, caféer eller kyrkor. Det är uppskattat och efterfrågat, och inte minst ett sätt att bredda publikunderlaget för jazzmusiken.

Här ser du några av klubbarna vi samarbetar med:

www.jazzihelsingborg.se
www.jazzpaosterlen.se
www.jazzimalmo.com
www.hassleholms-jazzklubb.com
www.hoorsjazz.se
www.jazzivaxjo.se
www.alvestajazzoblues.se

 

 

Jazzfestivaler

Musik i Syd stöder och samarbetar med flera av de sydsvenska jazzfestivalerna.
Det största åtagandet är utan tvekan att vi är arrangör av Ystad Sweden Jazz Festival tillsammans med föreningen Ystad Jazz. Festivalen startade 2011 och har trots sin ringa ålder redan etablerat sig som en av de största svenska jazzhändelserna under sommaren. 

Musik i Syd samarbetar också med andra festivaler som t.ex.Kristianstad Jazz & Blues Festival och  Smyge Jazzfestival.

Konsertserier

Musik i Syd samarbetar också med arrangörer som arrangerar konsertserier över en längre tid under sommaren, som t.ex. Jazz Under Stjärnorna i skånska Brantevik och Goodnight Sun i Malmö. Vi är också med och stöder jazzen under t.ex. Helsingborgsdagarna.

Utland

Musik i Syd arbetar aktivt för att få ett ökat jazzmusikaliskt utbyte mellan Sverige och andra länder och deltager i mässor som JazzAhead i Bremen, Apap New York m.fl. Musik i Syd bedriver utbyten och samarbeten med flera internationella jazzscener och festivaler som exempelvis  Jazzfestivalen Jazztage i Hamburg som arrangeras av Jazzbüro HamburgEdinburgh Jazz Festival, Islay Jazz, Elbjazz och många fler.

 

BLÄDDRA I VÅRNUMRET!

Läs i Magasinets vårnummer
musikisydchannel.se
Prenumerera på
våra nyhetsbrev
Musik i Syd i media
Sune Johannesson tipsar

Sune Johannesson, kulturredaktör.

Mari Boine byter språk - "See the woman" på Palladium Malmö 1 mars

Pressmeddelande * Feb 20, 2018 13:30 CET Mari Boine kommer till Palladium Malmö 1 mars…