Skånes Orgelveckor 2019

""

I år vill vi särskilt uppmärksamma lunchkonserterna i Malmös S:t Petri kyrka på onsdagar 12.10. Här finner vi sedan april Skandinaviens största och en av norra Europas mest moderna orglar med 200 stämmor och 6 manualer. I stiftets orgellanskap finner vi genuina 1700-talsinstrument som i festivalen ljuder i Bosebo kyrka på Kulturen i Lund med fyra konserter. Därtill finner vi Silbermanninspirerade orglar i Mörrum och Höör.

Organisten och tonsättaren Johan-Magnus Sjöberg har skrivit verket ”Drops” för vibrafon och orgel som uruppförs i S:ta Maria i Helsingborg den 10/7 kl. 12.00 och kommer därefter att höras på fler platser under festivalen.

Det blir konserter i Borgeby, Eslöv, Fjelie, Helsingborg, Höganäs, Höör, Ignaberga, Järrestad, Karlshamn, Karlskrona, Landskrona, Limhamn, Lomma, Lund, Malmö, Mörrum, Sankt Ibb kyrka på Ven, Simrishamn, Stora Hammar, Torrlösa och Tygelsjö. 2019 är ett speciellt pilgrimsår och många av kyrkorna är Pilgrimskyrkor.
Se: www.pilgrimsvagen.se

Utöver en mångfald av orgelupplevelser där instrumentens drottning framträder självständig i all sin prakt ger festivalen prov på orgelns kammarmusikaliska sida i samspel med sång, flöjt, panflöjt, trombon, trumpet, vibrafon och violin.

Vårt samarbete över Sundet fortsätter med konserter i Frederiksborg slotskirke, Hilleröd, Sct. Mariae Kirke i Helsingör, med konserter i Köpenhamn i bl a Holmens Kirke och i Helligaandskirken på Ströget i Köpenhamn, där det även blir klockspelskonserter.

Årets artister kommer från Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Holland, Italien, Norge, Polen, Ryssland, Schweiz, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Uruguay och Österrike.

Totalt välkomnar vi till ca 70 konserter med FRI ENTRÉ.

 
 
 

 

Vd:n har ordet!

BLÄDDRA I SOMMARNUMRET!

musikisydchannel.se
Prenumerera på
våra nyhetsbrev