Helt klassiskt! Magnus Holmander, klarinett & David Huang, piano

Magnus Holmander och David Huang
event kalender ikon
27 Sep 2019, 19:00
Pris
Ordinarie: 150 kr Ungdom under 20 år: 75 kr (+ serviceavgift)
Ort
Kristianstad
Plats
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Arr.
Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid

Höstens första Helt klassiskt-konsert välkomnar vi två stigande stjärnor ute på en pre-tour innan de ska spela på de stora scenerna i Europa. Magnus Holmander och David Huang bjuder på ett överraskande program med både nya och specialskrivna verk kombinerat med äldre traditionella stycken, allt blandat med ett och annat trolleri-inslag. För både Magnus och David är publikkontakten viktig och de vurmar båda för att bryta barriärer och slipa ner tröskeln till den klassiska musiken. 

2014 vann den svenska-kinesiska pianisten David Huang det prestigefyllda Solistpriset och blev därefter P2 Artist in Residence vid Sverige Radio, vilket ledde till många inspelningar och framföranden. David Huang har också lovordats för sina musiksatsningar Första Parkett och Gränslandet i Stockholm. 

Magnus Holmander har en stark passion och nyfikenhet för nutida musik och det experimentella. Detta har resulterat i samarbeten med bland andra Rolf Martinsson och Anders Hillborg. Magnus arbetar också med många svenska kompositörer av den nya generationen, bland andra Andrea Tarrodi, Jacob Mülhrad och Benjamin Stearn. För säsong 2019/2020 är Magnus en av sex musiker över hela Europa att bli tilldelad ”Rising Star” av European Concert Hall Organisation (ECHO). Priset innebär en omfattande turné bland ett femtontal konserthus runt om i Europa. 

Efter konserten finns möjlighet till Meet & Greet med kvällens musiker. 

PROGRAM 

Malcolm Arnold – Sonatina för klarinett och piano op 29 (10’) 
Camille Saint-Saëns – Sonat för klarinett och piano op 167 (17’)  
Francis Poulenc – Sonat för klarinett och piano FP 184 (12’) 
-Paus- 
Alban Berg – 4 stücke op 5 (7’) 
Ylva Fred – Strange Song (5’) 
Arvo Pärt – Spiegel Im Spiegel (9’) 
Luigi Bassi – Konsertfantasi över ett tema ur Giuseppe Verdis ”Rigoletto” (12′)

OM HELT KLASSISKT  

Helt klassiskt-serien är helt rätt för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för dig som är en erfaren lyssnare på jakt efter kammarmusik i ny kostym. Här framförs kammarmusik av högsta kvalitet på Bistroscenen. Programmet innehåller både svenska och internationella musiker som blandar nytt med gammalt, traditionellt med experimentellt. Gemensamt för konserterna är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse, i kombination med gott på tallriken. 

MAT & DRYCK

Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder gott att äta och dricka, både före och under konserten. För mer detaljerad meny, mejla cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring 044-20 58 88.  

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

 

Foto av Magnus Holmander: Christopher Hästbacka