LiveGreen Festival Kristianstad

Unik hållbarhetssatsning under Kulturnatt Kristianstad

event kalender ikon
24 Maj 2019, 17:00
event kalender ikon
25 Maj 2019, 11:15
event tag ikon
Familj
Ort
Kristianstad
Plats
Kulturkvarteret
Arr.
Musik i Syd i samarbete med Region Skåne, Svenska Postkodstiftelsen, Kristianstads kommun och Sparbanksstiftelsen 1826

Kulturkvarteret kommer i år att arrangera en ny festival under Kulturnatt Kristianstad den 24-25 maj. I samarbete med festivalorganisationen LiveGreen, som sedan 2011 utvecklat framgångsrika metoder för kultur och hållbarhet i Karlskrona och nationellt, kommer i vår, för första gången LiveGreen Kristianstad äga rum.

MER OM FESTIVALEN OCH ALLA PROGRAMPUNKTER PÅ

WWW.KULTURKVARTERET.COM/LIVEGREEN

Kulturkvarterets grönområde kommer dessa två dagar att myllra av olika aktiviteter, musik, mat, föreläsningar, bytesmarknad och mycket mer. Temat och den röda tråden under festivalen blir hållbarhet.

– Det känns ju helt fantastiskt att få jobba med detta! Det är något som vi på Kulturkvarteret har tänkt på länge och som nu kan bli verklighet. Det ska också bli kul att få jobba både med musik och hållbarhet som är två kära ämnen! Sedan är det alltid roligt att göra samarbeten, för tillsammans blir allting bättre!, säger Helen Ortman, verksamhetschef på Kulturkvarteret Kristianstad.

Hållbarhet, som blir allt mer aktuellt i festivalsammanhang, berör alla festivalens besökare, artister, volontärer och arbetare.

Festivalen arrangeras i samarbete med Region Skåne, Svenska Postkodstiftelsen, Kristianstads kommun och Sparbanksstiftelsen 1826.