Helt klassiskt! Mika Takehara

Tales of Trees

Mika Takehara
event kalender ikon
8 Nov 2019, 19:00
Pris
Ordinarie: 150 kr Ungdom under 20 år: 75 kr (+ serviceavgift)
Ort
Kristianstad
Plats
Bistroscenen, Kulturkvarteret
Arr.
Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid

Denna kväll möblerar vi om och gör plats för en marimba och andra spännande slagverk i Café & Bistro. Mika Takehara, en av de mest intressanta slagverks- och marimbasolisterna idag, blandar nytt och experimentellt med äldre musik. Tales of trees är namnet på konserten men också titeln på ett av de framförda styckena, skriven av Karen Tanaka. Vi får också lyssna till mer kända kompositörer som Bach och Debussy. 

Sedan sin debut vid 23 års ålder har Mika Takehara framträtt som solist med orkestrar så som Berliner Philharmoniker, Los Angeles Philharmonic Orchestra, Göteborgs Symfoniker och Kungliga Filharmonikerna. Hon har även varit solist på Polarprisgalan, i en hyllning till 2015 års mottagare Evelyn Glennie.   

Mika Takeharas känns igen på sin känsliga musikaliska stil och danslika framträdanden. Musiken framförs med hela kroppen, där gester, rörelser och rösten är en viktig del i framförandet. Hon skapar musik som det inte går att sätta en genre på, vilket kan bestå av inspelade ljud från vardagen, till exempel en byggarbetsplats, ljudet från ett tunnelbanetåg och fågelsång i skogen. I studion bearbetar hon dessa ljud med olika dataprogram och ny musik skapas.   

Efter konserten finns möjlighet till Meet & Greet med Mika Takehara. 

PROGRAM 

Musik av J.S. Bach, W. Stenhammar, C.Debussy,  J.Sibelius, T. De May, K. Tanaka  m.fl. 

OM HELT KLASSISKT  

Helt klassiskt-serien är helt rätt för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för dig som är en erfaren lyssnare på jakt efter kammarmusik i ny kostym. Här framförs kammarmusik av högsta kvalitet på Bistroscenen. Programmet innehåller både svenska och internationella musiker som blandar nytt med gammalt, traditionellt med experimentellt. Gemensamt för konserterna är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse, i kombination med gott på tallriken. 

MAT & DRYCK

Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder gott att äta och dricka, både före, under och efter konserten. Vi håller öppet till kl. 22.00!
För mer detaljerad meny, mejla cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring 044-20 58 88.  

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Foto José Figueroa