Emil Jonason & Peter Friis Johansson

Worst of Emil and Peter

 Klarinettisten Emil Jonason och pianisten Peter Friis Johansson är två unika solister som tillsammans vill utmana konventionerna och kickstarta en ny musikalisk era. Worst of Emil & Peter är en ny typ av konsert med två av Sveriges mest framgångsrika klassiska musiker. I föreställningen flyter musik, text och skådespel sömlöst ihop till en dramatisk helhet.

 

Emil Jonason blev känd över hela världen när han framträdde som solist 2012 vid Nobelprisceremonin i Stockholms konserthus. Peter Friis Johansson har varit en återkommande solist i Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester. De är entreprenörer och experimentalister, Rising Stars och Artists in Residence.

 

De är solister på Musikverein, Concertgebouw och bortom dessa scener. De älskar Tom Waits, Queen, Pärt, Schumann och andra musikaliska vettvillingar. De är virtuoser och kreatörer; kompromisslösa konstnärer, ljudmagiker och musikaliska ingenjörer. De är helt enkelt nördar med storhetsvansinne, och de representerar en helt ny epok inom svensk klassisk musik. Tillsammans har de uppträtt som duo i mer än tio år och gav 2012 ut cd:n Beautiful Insanities som fick entusiastiska recensioner, bland annat högsta betyg av OPUS Magazine.

 

Temat för konserten är världens tragedier med musik av bland annat Queen, Pärt, Tom Waits och Prokofjev. De utlovar en konsert som kommer att kännas, klanger du inte trodde fanns och musik du inte trodde var möjlig

Fakta

PERIOD
15ai??i??23 okt 2016

PROGRAM
Robert Schumann, Queen, Arvo PAi??rt,
Tom Waits och Sergej Prokofjev

KONSERTLAi??NGD
2 x ca 45 min

PRIS
14.000 kr exkl. moms

PRESSBILD
FAi??r tryck (foto Elias GammelgA?rd)