amatis piano trio

MOORLANDS

Amatis Piano Trio bildades 2014 av den tyska violinisten Lea Hausmann, den engelske cellisten Samuel Shepherd och den holländsk-kinesiske pianisten Mengjie Han.

Bara några veckor efter att trion bildats vann de publikpriset vid Grachtenfestival-tävlingen i Amsterdam, vilket ledde till flera engagemang i Nederländerna. 2015 vann de första pris vid International Parkhouse Award i Wigmore Hall och blev därefter utsedda till BBC New Generation Artists 2016-2018.

Ensemblen har nu också hunnit med turnéer i Hong Kong och Indonesien och framträder regelbundet i hela Europa på kammarmusikfestivalerna såsom Verbier, Salzburg och Utrecht. De har haft ett tätt samarbete med Wolfgang Redik (Wiener Klaviertrio) och Rainer Schmidt (Hagen Quartet).

Förutom den klassiska repertoaren för pianotrio är ensemblen mycket intresserad av nutida musik. Trion framför ett spännande program som spänner från slutet på 1700-talet till nutid, med den svenska kompositören Andrea Tarrodis ”Moorlands” som mittpunkt. Andrea är flitigt anlitad som tonsättare och ”Moorlands” uruppfördes 2018.

MEDVERKANDE
Lea Hausmann, violin
Samuel Shepherd, cello
Mengjie Han, piano

PERIOD
7–14 mars 2021

PROGRAM
Joseph Haydn
Trio C-dur Hob. XV:27 (21’)
Andrea Tarrodi
“Moorlands” (8’)
– paus –
Johannes Brahms
Pianotrio nr 2 op. 87 (28’)

PRIS
19.000 kr exkl.moms

PRODUKTIONSBLAD
Ladda ner utskriftsvänlig PDF