Sir George Martin Music Award 2012 till Nils Landgren!

 

Nils_sgmma

Priset, som är på 100.000 kronor, utdelades årligen i maj månad och sponsrades i sin helhet av Sparbanken Öresund.

 

Styrelsens motivering lyder:

Nils Landgren är en outtröttlig ambassadör för den svenska musiken. Likt en upptäcktsresande korsar han alla gränser – såväl genre som geografi. Så som George Martin en gång ledde ”the British Invasion” så har Nils Landgren anfört en svensk jazzvåg. En mångsidig, orädd och entusiasmerande musiker som från sin skånska bas ser en värld utan gränser.

 

Prisutdelning skedde vid en Galakväll, arrangerad av Musik i Syd, på Palladium i Malmö onsdagen den 2 maj kl 19.00. 

 

NILS LANDGREN är en av Sveriges mest mångsidiga musiker som med stor konstnärlig tyngd verkar inom olika stilar som jazz, funk, folkmusik och rock. Han är bosatt i Skåne men har hela världen som sitt arbetsfält. Nils Landgren är trombonist, sångare, kapellmästare, arrangör, professor, konsertarrangör och en outtröttlig ambassadör för svensk musik i världen. Hans mångfacetterade musikerskap, med sin öppna inställning till musik, har lett till spännande samarbeten med ett stort antal musiker och artister. Han har gett ut ett tjugotal egna album, varav flera med sitt eget band ”Funk Unit”.

 

Vi ser honom också ofta i roller som konstnärlig ledare för storband och festivaler, som producent för andra artister och som ledare för olika musikprojekt lokalt och globalt. Nils Landgren är en av Sveriges mest mångsidiga musiker som med stor konstnärlig tyngd verkar inom olika stilar som jazz, funk, folkmusik och rock. Han är bosatt i Skåne men har hela världen som sitt arbetsfält.

 

http://www.nilslandgren.com

BLÄDDRA I VÅRNUMRET!

Läs i Magasinets vårnummer
musikisydchannel.se
Prenumerera på
våra nyhetsbrev
Musik i Syd i media
Minnie Marks kommer till Sibbhult

Ett helt unikt gästspel äger rum på Sibbhults Folkets hus på torsdag kväll. Då står…

Minnie Marks till kulturkällaren

På lördag kommer den australiensiska artisten Minnie Marks för en spelning på Kulturkällaren i Alvesta.…