Unga musiker

Hur ser det ut för unga musikutövare i södra Sverige idag? Kan UNGA Musik i Syd, i samverkan med andra, bidra till att stärka fältet ytterligare? Under 2017 träffar vi personer som arbetar med musik och unga och undersöker olika utvecklingsmöjligheter. Denna sida är under uppbyggnad och ett led i arbetet. Här samlar vi, kort och koncist med vidarelänkar, allt av intresse för unga musiker (13–21 år) som Musik i Syd på något sätt är involverat i.

UNGA Folk

Under året samlar vi personer som brinner för folkmusik, barn och unga och ser över hur vi genom mer samordning och samverkan skulle kunna stärka och utveckla fältet tillsammans. Ett första nätverks- och uppstartsmöte ägde rum på Kulturkvarteret Kristianstad den 24 mars. Den 3 december arrangerar vi ett stort julkalas tillsammans med El Sistema Kristianstad med många barn och unga musikutövare inom folk- och världsmusik på scen. 

Unga musikutövare i Bro bro breja

Vårt utvecklingsprojekt Bro bro breja ska med regelbundna musikerbesök under 2017 skapa fler positiva erfarenheter och stärka gemenskapen på och utanför flyktingboenden främst i Kristianstad och Hässleholm. Projektet ska även fånga upp individer som redan utövar musik och skapa bättre förutsättningar för dem att möta andra musiker samt utöva och uppleva levande musik.

Musik Direkt/Imagine

2016 års vinnare sjunger och spelar gitarr

I Skåne och Kronoberg pågår vår musiktävling Musik Direkt/Imagine hela våren. Här erbjuds unga musiker inom alla genrer möjligheter att stå på scen och uppträda inför publik. Dessutom får de en rad kunskaps- och nätverksrelaterade aktiviteter på vägen. Under 2017 kopplar vi Musik Direkt till vårt pågående integrationsarbete inom Bro bro breja och Utvecklingscentrums fokusområde Musik för integration. Till 2018 hoppas vi kunna  ansluta oss till Arvsfondsprojektet Songlines, bland annat  i syfte att få in mer mångfald och stärka fler genrer inom ramen för Musik Direkt som koncept. Nästa år kommer Musik Direkt byta namn till Imagine. 

 

 

MUSIKA

Ladda ner vår förskole-app MusikA - ett verktyg för dig som mer aktivt vill jobba med musik, rörelse och rytmik i förskolan.

Kompatibel med Android-plattor och telefoner, iPad, iPhone och iPod touch, version iOS 8.0 eller senare.

 

FÖLJ OSS

På Facebook och Instagram berättar vi om allt vi gör.

SE OSS

Klipp från utbudsdagar, konserter, seminarier, utvecklingsprojekt och mycket annat.

LYSSNA

Hör världens mest avslappnande låt! Sök Solisten! - Klassisk musik till 2000-talets barn eller Hur länge ska hon vara död? som vi också varit med och tagit fram.

Mejla oss på lilla_a@musika.se 
HÖR AV DIG

Vi kan bara bli bättre om vi får veta vad du och dina barn tycker och tänker om det vi gör.